Restauranter bør medtænke moderne familiers behov

I forbindelse med nedlukningen af samfundet og corona-restriktioner har de fleste restauranter tilbudt take away som alternativ til restaurantbesøg. Det er først og fremmest en måde at overleve på for de mange, som er ramt på økonomien i restaurationsbranchen. Men restauranterne bør også tænke over fremtiden, og om hvorvidt take away i højere grad skal være et fast tilbud og et alternativ til et restaurantbesøg. Restauranterne kan fx lade sig inspirere af et initiativ i Randers.

Hvordan imødekommer restauranterne moderne familiers behov?

De fleste – også børnefamilier – er glade for at gå på restaurant i ny og næ. Men det er måske ikke alle restauranter, som er lige børnevenligt indrettet. Det kan man selvfølgelig tænke over og imødekomme børnefamiliernes behov mere i fremtiden. Men man kan også overveje, hvordan man i fremtiden kan imødekomme moderne familiers behov, fx med take away. Flere og flere familier får madvarer leveret til hoveddøren af forskellige online supermarkeder. Eller de kan bestille måltidskasser med råvarer. Men familiens voksne skal stadig tilberede måltiderne selv, og det er ikke altid nemt at nå i en presset hverdag.

Børnefamilier kan spare tid på madlavningen

Børnefamilier skal hele tiden prioritere, hvad de bruger tiden på, når døgnet kun har 24 timer. Indkøb og madlavning er typisk noget af det, som tager tid, og derfor vil det være positivt, hvis de indimellem kan slippe for at lave mad og i stedet bestille take away. Så kan de fx prioritere mere tid sammen med børnene, eller de kan gå online på nettet og bestille flotte tapeter hos https://www.familietapeter.dk/, så de kan få tapetseret stuen, som de har talt om længe. Når der skal laves praktiske projekter i weekenden, så er det også en fordel, at man kan bestille take away i stedet for at skulle stå timevis i køkkenet.

Velsmagende take away på den fleksible måde

Restauranterne kan tilbyde noget andet, nemlig take away, til dem, som gerne vil spise dejlig og velsmagende mad af god kvalitet, men som måske ikke orker at tage børnene med på restaurant og hellere vil sidde hjemme ved spisebordet og hygge med lækker take away fra den lokale restaurant fredag aften. Så får familierne den dejlige mad – bare i deres egne omgivelser. Og så kan der måske være andre tidspunkter, hvor de lægger vejen fysisk forbi restauranten for at spise et måltid. Pointen er, at restauranterne skal være meget mere fleksible i fremtiden med hensyn til, hvad de tilbyder deres kunder. Dermed kan de udvide forretningsområdet og tjene flere penge. Kunderne vil også være glade for, at de selv kan bestemme, om de vil spise i restauranten eller have maden med hjem. Restaurant Radio, som kokken Claus Meyer står bag, har allerede besluttet, at take away skal være muligt i fremtiden. Nu mangler vi bare nogle flere restauranter, der byder sig til med take away til børnefamilierne.