Afslut en højtidelighed i en restaurant

Når vi har deltaget i en bisættelse eller en begravelse, så sker det ganske ofte, at dem, der har deltaget i kirken eller kapellet efterfølgende mødes til et lille arrangement. Det kan være en sammenkomst i hjemmet, hvor man får en kop kaffe og lidt brød til, eller man kan mødes i forsamlingshuset eller på en restaurant. Det er en gammel tradition i Danmark at mødes til begravelseskaffe, til et traktement eller anden sammenkomst efter en begravelse.

Der er god grund til denne form for sammenkomst. Skal du selv arrangere en begravelse for et familiemedlem eller en nær ven, så vil vi derfor anbefale, at du indregner dette i arrangementet. Bor du på Midtsjælland, er det nærliggende at kontakte Lavendla bedemand I Næstved, som kan rådgive dig om, hvilke restauranter i området, der er velegnede til denne form for sammenkomst. Som bedemand i Næstved har firmaet stort lokalt kendskab og kan derfor rådgive kvalificeret – også om alle de andre ting i forbindelse med begravelsen eller bisættelsen. Det gælder, hvad enten du vil planlægge en kristen begravelse eller en begravelse uden medvirken af en præst.

Vælg restaurant med en passende indretning

Når du i samråd med din lokale bedemand i Næstved skal vælge den restaurant, der skal bruges til den efterfølgende sammenkomst, er det vigtigt at se lidt på indretningen af restauranten, så I får valgt et sted, hvor man kan føle sig godt tilpas også i denne særlige situation. Både slægtninge og mere fjerne relationer, som har deltaget i en begravelse eller en bisættelse, er på en vis måde i chok. De føler i hvert fald, at situationen er helt speciel, og derfor vil det være en fordel at vælge en restaurant, der er stilfuldt og roligt indrettet. Hvad der passer sig, kan den lokale bedemand i Næstved rådgive godt og kvalificeret om.

En god måde at slutte højtideligheden på

At mødes til en sammenkomst efter en begravelse er en god måde at slutte højtideligheden på. Man har brug for at tale sammen og løsne situationen op, og måske er der en slægtning eller en god ven, der kan sige et par ord om den afdøde, som alle kan tilslutte sig. Ofte vil man opdage, at snakken efter et stykke tid går ganske løssluppent, så der måske ligefrem er anledning til at minde om, at det er en begravelse, man markerer, og er det tilfældet, er begravelsen nok i virkeligheden gået, som den afdøde helst ville have.