Skab din babyvenlige cafe

Som cafeejer har du mange udfordringer – én af dem er at finde ud af, hvem dine målgrupper skal være, og hvordan cafeen skal indrettes. Der er mange måder, man kan indrette en cafe på, så den tiltrækker de kundegrupper, man gerne vil have fat i. Hvis du for eksempel gerne vil tiltrække unge mødre i deres mødregrupper, så er det en idé at skabe så babyvenlige omgivelser som muligt i din cafe.

Af og til opstår der diskussioner i medierne om, hvordan cafeer og restauranter skal tage imod de unge familier med deres babyer. Skal der være adgang til at amme i spiselokalerne? Skal de andre gæster acceptere støj og uro? Vælger du en entydig børnevenlig linje, behøver du ikke tage den diskussion, for du har på forhånd signaleret, at her er der plads til alle, også de små babyer.

Lad gæsterne bidrage til indretningen

For at understrege den babyvenlige indretning i din cafe vil vi foreslå, at du inddrager forældrene i indretningen. Lav for eksempel en væg, hvor de unge forældre kan hænge fødselsplakater op, som de har fået fremstillet ved deres babys ankomst. Det er blevet moderne at få fremstillet fødselsplakater med en kunstnerisk gengivelse af baby, og det vil gøre det hele hjemligt og smukt, hvis du giver plads til sådanne fødselsplakater i din cafe. Fødselsplakater kan købes hos Gallerix.dk.

Det er også vigtigt, at du tænker i at skabe en god akustik, så støj ikke breder sig og generer andre gæster mere end højst nødvendigt. Selv om du har fokuseret på de unge familier som din målgruppe for din cafe, så betyder det ikke, at de skal overdøve det hele. Der bør være plads til alle, også dem, der blot vil komme til dig for at nyde en god kop kaffe – og måske glæde sig over de babyer, som er blevet taget med netop dén dag, de kommer.