Nu skal vi ud og spise igen

Efter halvandet år – mere eller mindre – med take away mad fra diverse restauranter, er det igen tid til, at vi kan komme ud blandt andre mennesker og spise på en hyggelig restaurant.

Uanset om du er til tyrkisk mad, fransk gourmet, kinagrill eller lækre, røde bøffer, så er der så mange muligheder at vælge imellem, at det er umuligt at prøve det hele, men vi kan gøre et forsøg – lad os prøve at spise os igennem byen det næste stykke tid. Sommeren står for døren, og der er alle mulige gode grunde til at komme ud at nyde samværet med andre mennesker på en dejlig restaurant.

Hvad skal vi have på?

I dag er der ikke ret mange steder, hvor der er en decideret

dresscode, men det findes dog stadig nogle steder – blandt andet på nogle af de luksustog, der fragter turister rundt i Afrika og Europa, og hvor middagen om aftenen indtages under iagttagelse af en streng dresscode, men de fleste vil gerne se pæne ud i tøjet, når de skal ud at spise, og det er der rigtig mange muligheder for.

Hos NA-KD kan man blandt andet finde flotte toppe i mange forskellige designs, hvis man er til den type tøj, og i det hele taget er der masser af mulighed for at finde elegant tøj i den omfattende webshop. Så vælg din stil og klæd dig på, så du føler dig godt tilpas, når du og din kæreste, mand eller ven sidder omkring det veldækkede bord.

I dag føler de fleste sig godt tilpas i casual wear, og det er nemt at finde tøj, der både er afslappet og kan matche kravene til at se velklædte ud, også når lysten er til sneakers og T-shirts.

Tilpas til situationen

Det bedste, man kan gøre for sig selv, når det gælder om at finde den rette beklædning til et restaurantbesøg, er at prøve at falde ind i den stil, der forventes på stedet og matche dem, man skal være sammen med. Skal du ud og spise med en forretningsforbindelse, må du finde ud af, om de forventer jakkesæt eller et feminint business sæt afhængigt af dit køn, ellers om de måske vil følge deres lokale tradition og møder frem i fritidstøj. En dansk forretningsmand vil ikke sjældent møde i afslappet tøj på job og tage fint tøj på om aftenen, når han skal ud med kunden eller leverandøren – i England er det ofte omvendt, så det er vigtigt at finde ud af, hvad der forventes.

Er du ung uden det store tøjbudget, er det helt fint at komme i det, du har, men sørg for at det er nyvasket og i ordentlig stand, så du viser din vært på restauranten, at du påskønner at blive inviteret ud. I det hele taget er det vigtigt at matche situationen, så man føler sig godt tilpas.