Hvilken type restaurant foretrækker du?
Danskerne er for alvor blevet glade for at gå på restaurant. Selv om vi ikke er nået dertil, hvor man er i en by som New York, hvor kvadratmeterpriserne er blevet så høje, at de minimalistiske lejligheder nu bygges uden køkken, så er der flere og flere danskere, der har fundet glæden ved at gå ud at spise i stedet for at lave maden selv derhjemme.
Der er et hav af forskellige restauranter at vælge imellem, så det er til tider svært at vælge. Men hvilken slags restaurant er du og din familie mest til? Klassisk fransk, tyrkisk gastronomi eller måske italiensk bondekøkken? For slet ikke at tale om det danske borgerkøkken, som det er blevet dyrket på kroer og hoteller gennem tiden.
Uanset hvad, så kan det godt give lidt ekstra kilo på sidebenene, hvis man hyppigt går på restaurant. Det er der heldigvis råd for. Du kan for eksempel vælge at investere i et løbebånd i god kvalitet fra Gorilla Sports, så du og din partner kan løbe kiloene af derhjemme. Et løbebånd i hjemmet er alle tiders idé, hvis man ikke har tid til at besøge et fitnesscenter eller ikke har lyst til at løbe udendørs årets rundt. Så kan I løbe, når I har en ledig stund derhjemme og få motionen sneget ind i hverdagen på en effektiv og fleksibel måde.
Her er nogle bud på forskellige typer af restauranter, som I kan prøve af:
Etniske restauranter
Mange kan godt lide at spise traditionel mad fra de mange forskellige etniske køkkener. Prøv kinesisk, som i dag kan fås på mange niveauer og specialiseret efter de forskellige regioner i Kina. Eller smag på tyrkisk meze, som er en masse små retter, der typisk bruges som forret, men som egentlig kan udgøre et helt måltid. Eller kurdisk, etiopisk, græsk – der er masser af muligheder.
Klassisk europæisk
Måske er I mere til klassisk europæisk? Så er italiensk eller fransk køkken sagen. Markedet herhjemme byder på italienske og franske restauranter på ethvert niveau, så der er masser at vælge imellem.
Dansk køkken
Holder I af dansk mad? Så er der muligheder på en af de mange kroer, der ligger spredt over hele landet. Her serveres ofte klassisk dansk mad på et rimeligt niveau: Fisk, svine- og oksesteg, klassiske desserter. Vil I nyde det nye nordiske køkken, er der også masser af muligheder fra små hyggelige steder i byerne kerner til de store ikoner som Noma, der har vundet prisen som verdens bedste restaurant.