Halloween på restaurant

Tiden nærmer sig, hvor ungerne ifører sig lange, slæbende gevandter, høje heksehatte og masker med dødningehoveder, og hvor de bruger timer ved køkkenbordet, mens de skærer et ansigt ud i et stort, rødt græskar. Kort sagt – Halloween nærmer sig, og det kan fejres på mange måder.

En af de måder, som I kan fejre Halloween på, er ved at tage på restaurant og holde en Halloween inspireret middag. I kan for eksempel invitere familien med børn på en restaurant, hvor de har indrettet et særligt børnehjørne, og her kan ungerne slå sig løs i deres Halloween udklædning, mens I voksne hygger jer omkring bordet med god mad og måske et glas eller to.

Hvis I mangler flot og sjovt Halloween Tøj er der mange muligheder på Partyking.dk. Her kan I få kostumer med mange forskellige muligheder: Hekse, monstre, aliens, djævle og dødninge – ja vi kan ikke nævne dem alle, så det er bare om at gå ind på siden og se, hvilke former for kostumer, der passer bedst til jer.

Halloween-retter

En Halloween inspireret middag på en restaurant kanbestå af mange forskellige retter. Men traditionelt set er det efterårets sæsongrøntsager, der er i fokus. Måske kan I få en lækker græskartærte på restauranten? Den kan både laves i en saltet udgave som forret eller hovedret, og i en sød udgave, som så typisk vil blive spist som dessert. Det er også dejligt at få en varm, cremet græskarsuppe med chili og en skefuld creme fraiche til. Også det kan fås på mange restauranter, så det er blot om at studere restaurantens menukort på nettet og så vælge én, hvor I kan få nogle lækre retter inspireret af Halloween.

En lang tradition

Halloween er kommet til at fylde rigtig meget også her i Danmark. Hele oktober ser vi de flotte, lysende lygter, som er udskåret af et stort, rødt græskar. De lyser op i de mørke efterårsaftener og er med til at sætte en særlig stemning, når de står på trappesten og i haver og sender deres gule lys ud i natten.

Vi fejrer Halloween, som egentlig handler om at mindes de døde. Ja, man troede ligefrem i gamle dage, at man med sine Halloween fejringer kunne vække de døde til live, så de kunne opleve en dag mere blandt os. Det er derfor, at vi klæder os ud som skeletter, spøgelser og dødninge – Halloween er en fest for de døde. Men i dag er uhyggen mere for et syns skyld – i vores dage er mørket ikke længere en truende ting fyldt med trolde, ånder og uhygge, men noget som vi bare kan vifte væk ved at trykke på en kontakt.