Fremtidens restaurantgæster skal have smag for mad

Børn er fremtidens restaurantgæster, og derfor er det vigtigt, at de allerede fra barnsben af får vakt interessen for madens fantastiske univers.

En måde hvorpå børnenes interesse for mad kan styrkes, er ved at tage dem med sig i køkkenet. Når de får lov til at deltage i madlavningen, lærer de ikke kun om råvarer og smage, men også om tilberedningen såsom at at hakke grøntsager, røre i gryder og anrette maden.

Måltidskasser kan hjælpe

En af de udfordringer mange forældre oplever, er at finde tid og overskud til at inddrage børnene i madlavningen. Her kan måltidskasser fra blandt andet RetNemt være en stor hjælp. Måltidskasserne indeholder nemlig opskrifter og præcist afmålte ingredienser. De gør det dermed “ret nemt” at planlægge og fordele opgaverne i køkkenet. Børnene kan for eksempel være med til at læse opskriften, finde ingredienser frem eller udføre enkle opgaver såsom at røre i en sauce eller snitte grøntsager.

Børn der er med til at lave maden, har ofte en større lyst til at smage på det efterfølgende. Det er samtidig en god måde at introducere nye råvarer og retter på, og dermed gøre børnene klar til at udforske restaurantlivet senere i livet.

Spændende og varieret mad

Måltidskasser kan også være med til at gøre maden mere spændende og varieret. Når børnene ser nye ingredienser og retter, kan det gøre dem nysgerrige på at prøve noget nyt. Endelig må man ej heller glemme, at madlavningen er en hyggelig fælles aktivitet for hele familien.